10 Şubat 2020 Pazartesi

Kegel Egzersizi


Kegel Egzersizleri nasıl yapılmalı


Kegel egzersizi vajinanın toparlanmasına yardımcı olur ve vajinadaki kasların çalışmasına yol açar. Kegel egzersizinin yapılması için öncelikle mesanenin boşaltılması gerekir. Yani önce idrarın yapılması gerekir çünkü böylesi daha sağlıklıdır. 

Kegel egzersizi bayanlar doğum yaptığı zaman çok etkili olmaktadır. Doğumdan sonra gevşeyen kasların tekrar eski haline dönmesini sağlar. Kegel egzersizi yaparken mesane boşaltıldıktan sonra pelvik kasları yukarı kaldırılır ve 10’a kadar sayılır. Her gün her idrarınız geldiğinde bu egzersizi uygulayabilirsiniz.


Kegel egzersizi vajina kaslarına iyi geldiği gibi aynı zamanda bayanların cinsel ilişkiye daha yatkın olmasını da sağlamaktadır. Vajina genişlemeleri ilerleyen dönemlerde büyük sıkıntılara yol açmaktadır. Zamanla idrar kaçırmaları, cinsel ilişkiden soğuma ve regl döneminde ağrı yaşanması gibi sıkıntılar baş göstermektedir. Fakat Kegel egzersizleri bu sıkıntıların giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Kegel Egzersizleri İçin Ne Yapmalı?



Bir bayan Kegel egzersizi yapmak istiyorsa kendisi internetten de uygulama yapabilir fakat en iyi çözüm cinsel terapi uzmanı ile görüşmektir. Burada Kegel egzersizi ile ilgili tüm detaylar verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder