27 Ocak 2020 Pazartesi

Anorgazmi Nedir


Anorgazmi Nedir


Anorgazmi, bayanlarda hiçbir şekilde orgazm olamama durumudur. Bazı kadınlar hayatları boyunca hiç orgazm olamamışken bazı kadınlar sonradan orgazm olamama durumunu yaşamaktadırlar. Anorgazmi durumu cinsel terapi yoluyla tedavi edilebilir ve bunun için herhangi bir yaş sınırı yoktur. Anorgazmi asıl olarak fiziki bir rahatsızlık değil daha çok psikolojik bir problemdir. Çünkü anorgazmi zamanla cinsel ilişki bozukluğuna hatta hiç cinselliğe girememeye yol açar.


Anorgazmi belirtisi çok basittir. Kişi kendini cinsel ilişkiye uzak hissediyorsa o kişide anorgazmi var demektir. Bu durumda hastanın öncelikle uzman bir jinekolog tarafından değerlendirilerek varsa diğer sağlık sorunlarının ortaya konulması gerekir. Sonrasında cinsel ilişki terapileri hastaya seanslar eşliğinde bu sorunun üstesinden gelebileceğini anlatmaktadır.


Anorgazmi İçin Cerrahi Müdahaleye Gerek Var mı?



Anorgazmi yaşandığı zaman genelde cerrahi müdahaleye gerek duyulmaz. Fakat kişinin cinsel organında bir problem varsa estetik cerrahi operasyonu ile müdahale edilebilir. Sonrasında terapi görmek ve belki ilaç kullanmak kişinin tedavi olması için yeterlidir. Fiyatlar da bu konuya göre değişmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder